El curioso incidente del perro a medianoche de Mark Haddon

El curioso incidente del perro a medianoche de Mark Haddon. Editorial: Salamandra. Nº paginas: 268.
<<Arranqué la horca del perro y lo tomé en brazos. Le salía sangre de los agujeros de la horca.
Me gustan los perros. Uno siempre sabe qué está pensando un perro. Tiene cuatro estados de ánimo. Contento, triste, enfadado y concentrado. Además, los perros son fieles y no dicen mentiras porque no hablan>>.

Després d’haver passat una tarda sencera tancada a l’habitació, he acabat amb la mà el cor “El curioso incidente del perro a medianoche” d’en Mark Haddon, sense necessitar punt de llibre.

Sabeu aquests llibres que us regalen, però que no obriu fins al cap de molt de temps per por a que no us agradi? Quan el meu pare me’l va donar, vaig sentir curiositat per la sinopsis, però sabia que no era un dels llibres en que estic acostumada a llegir. Així que el vaig apartar i va anar agafant pols a l’estanteria. Però l’altre dia, mentre l’ordenava, li vaig donar una oportunitat, i  vaig poder deixar pas a aquesta entranyable, però cru, petita novel·la.

El llibre tracta sobre un noi especial, en Christopher, al qual li encanten les matemàtiques però li costa distingir una cara de sorpresa amb una de mareig. Un noi peculiar al qui no li agrada imaginar, però que decideix començar a escriure un llibre sobre les seves investigacions: algú ha matat el gos de la seva veïna.

A partir d’aquí es comença a desenvolupar amb una narrativa simple, curiosa i fluida el dia a dia d’en Christopher. Una  història que, més que sorprenen, ens emocionarà i ens farà posar a la pell d’un noi autista i ens ajudarà a entendre més bé tal i com veuen el món.

Amb uns personatges, apart del protagonista, completament realistes i probables ens mostren les seves reaccions més profundes i vergonyoses davant el tracte d’un malalt.


Una lectura gairebé obligatòria per a fer-nos més humans i que hauria de passar a ser un clàssic, gràcies al seu original protagonista i visió del món. Ara que és estiu és una bona oportunitat per poder llegir aquesta novel·la lleugera i commovedora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario